f
Kek Lapis Sarawak

Saturday, May 4, 2013

Kek Lapis Sarawak - Resepi Kek Lapis Satu Malaysia

| |
RESEPI KEK LAPIS SATU MALAYSIA


HARGA YANG KAMI TAWARKAN untuk KEK LAPIS SATU MALAYSIA:
Cute Pack (4" x 2.6" x 2.5" / 300 Gram) RM 10.00
Super Pack (8" x 2.6" x 2.5" / 600 Gram) RM 20.00
Mega Pack (8" x 8" x 2.5" / 1.5 Kg) RM 60.00
TEMPAH SEKARANG!

Bahan-bahan Kek Lapis Satu Malaysia

1. 160z / 450g mentega (golden churn)
2. 10 biji telur ayam
3. 250 gula halus
4. 350 tepung hongkong
5. 1/2 tin kecil susu manis
6. 1 tin kecil serikaya
7. 1 1/2 sudu makan ovellette
8. 1 botol/peket kecil horlicks original
9. 100g ceri hijau
10. 100g ceri merah
11. 2 oz air sejuk (dari peti sejuk)


Cara-cara membuat Kek Lapis Satu Malaysia

1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang dan putih
2. Masukkan semua telur sebiji demi sebiji.
3. Pukul adunan pada kelajuan sederhana,sambil masukkan susu,serikaya,ovellette,horlicks,tepung hongkong dan air sejuk.
4. Setelah adunan sebati,asingkan adunan kepada 4 bahagian/warna >i)merah,(ii)kuning,(iii)warna asal(putih) dan (iv)biru
5. Bakar adunan lapis demi lapis mengikut warna.
6. Setiap lapis taburkan ceri di atasnya.
7. Ulangi langkah yang sama sehingga adunan habis dibakar.

Sebagai tanda penghargaan anda atas perkongsian resepi Kek Lapis di atas, sila LIKE'S Facebook fan page kami di Kek Lapis Aura Emas.

Terima Kasih.

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.