f
Kek Lapis Sarawak

Friday, May 3, 2013

Kek Lapis Sarawak - Resepi Kek Lapis Horlicks

| |

RESEPI KEK LAPIS HORLICKS


HARGA YANG KAMI TAWARKAN untuk KEK LAPIS HORLICKS:
Cute Pack (4" x 2.6" x 2.5" / 300 Gram) RM 15.00
Super Pack (8" x 2.6" x 2.5" / 600 Gram) RM 25.00
Mega Pack (8" x 8" x 2.5" / 1.5 Kg) RM 75.00
TEMPAH SEKARANG!

Bahan-bahan Kek Lapis Horlicks

1. 10biji telur ayam
2. 1 packet kecil horlicks
3. 1 tin sederhana susu pekat manis
4. 16oz@450g mentega
5. 1/2 gelas gula halus
6. 1 gelas tepung gandum
7. 2 sudu kecil essence vanilla
8. 1 sudu makan ovallette
9. 1 tin besar seri kaya


Cara-cara membuat Kek Lapis Horlicks

1. Pukul mentega bersama gula.
2. Pukul telur hingga kembang.
3. Campurkan mentega, gula dan telur yang telah dipukul tadi.
4. Kemudian pukul hingga kembang campuran ketiga-tiga bahan tersebut.
5. Masukkan susu pekat manis kemudian pukul selama satu minit.
6. Lakukan proses yang sama untuk horlicks, seri kaya, tepung, vanilla essence dan ovalette.
7. Terus pukul semua bahan tadi sehingga sebati selama 10minit.
8. Bakar lapisan menggunakan api atas sahaja pada suhu 180.
9. Bakar 3 sudu makan adunan bagi setiap lapisan.
p/s: Pada suhu 180, anda boleh memulakan bakaran lapisan seterusnya selang 10 ke 15 minit.

Sebagai tanda penghargaan anda atas perkongsian resepi Kek Lapis di atas, sila LIKE'S Facebook fan page kami di Kek Lapis Aura Emas.

Terima Kasih.

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.